شکار ثروتمندترین میدان ستارهای با توده تاریک مارمولکی
ارسال شده توسط رضا در 91/11/27:: 11:7 عصرمحققان آژانس فضایی اروپا با استفاده از تلسکوپ پرقدرت رصدخانه شیلی موفق به کشف بخش بسیار متراکمی از ستارگان در کهکشان راه شیری شده اند.
در این تصویر یک ابر تاریک اسرار آمیز محاصره شده در یک منطقه عظیم ستاره ای دیده میشود.
محققان آژانس فضایی اروپا (ESA) با کمک تلسکوپ 2.2 متری رصدخانه La Silla در شیلی موفق به تهیه تصویر از توده ابری قوسی شکل در صورت فلکی قوس (Sagittarius) شده اند.
در این تصویر خوشه ستاره ای درخشان NGC6520 در کنار همسایه آن، توده ابری قوسی شکل Barnard 86 دیده می شوند؛ توده ابری تاریک در مرکز تصویر دیده می شود و شمار عظیم ستارگان درخشان آن را در بر گرفته اند.
این بخش از صورت فلکی قوس (کماندار) با داشتن میلیون ها ستاره، یکی از غنی ترین میدان های ستاره ای در تمام آسمان محسوب می شود.
محققان ESA با توجه به شکل عجیب این توده ابری که شباهت زیادی به مارمولک دارند، آن را اصطلاحا سحابی مارمولک (Gecko nebula) می نامند؛ این سحابی کوچک و محاصره شده در میان ستارگان، در حقیقت یک گویچه بوک (Bok globule) است که از آن با تعبیر «یک قطره جوهر در آسمان درخشان» یاد می شود.
با تلسکوپ های کوچک، توده ابری Barnard 86 (یا سحابی مارمولک) بشکل یک منطقه فاقد ستاره یا پنجره ای رو به آسمان پرستاره دیده می شود.
به نظر می رسد که این سحابی از بقایای یک ابر مولکولی تشکیل شده است که برای شکل گیری خوشه ستاره ای نزدیک NGC6520 (سمت چپ تصویر) مورد استفاده قرار می گیرد.
خوشه NGC6520 یک خوشه ستاره ای باز شامل ستارگان متعدد بسیار داغی با رنگ درخشان سفید- آبی است که نشانه ای از جوان بودن این منطقه دارد.
این خوشه در فاصله شش هزار سال نوری با خورشید واقع شده و سن آن در حدود 150 میلیون سال تخمین زده می شود.
خوشه های ستاره ای باز حاوی چندین هزار ستاره هستند که در یک زمان شکل گرفته و همسال هستند و معمولا زندگی نسبتا کوتاهی در حد چند هزار میلیون سال دارند؛ اما تعداد بسیار زیاد ستارگان در خوشه NGC6520، امکان بررسی دقیق آن را غیر ممکن میکند.